zondag 26 september 2010

Illustrator probeersels

 Oefening in basisvormen 
Ook een oefening in de basisvormen, maar hier wil ik graag muurstickers van maken of zo..

vrijdag 24 september 2010

stoffenspektakel

I went 'a little crazy' op het stoffenspektakel vandaag in Gent.
Maar liefst 17 verschillende stoffen oftwel 14 lopende meter stof liggen nu netjes opgevouwen in mijn stoffenbak.
Dat vind ik een leuke gedachte want na enig hoofdrekenen kwam ik tot de conclusie dat deze hoeveelheid mij toch maar 94 euro heeft gekost. Ik zat er dus niet ver van mijn ruwe schatting van zo'n 100 euro, het budget dat ik toch wel in gedachte had. 't Is toch een beetje crisis voor iedereen he. 
De bedoeling was vooral dat ik basic stoffen ging kopen omdat ze op het stoffenspektakel behoorlijk goedkoop zijn. Een beetje in alle kleuren want nu moet ik altijd bij andere mensen stoffen gaan lenen & ik ben de rol van profiteur toch wat beu. 
Ik had zelf niets in gedachten om er mee te maken. Het zijn stoffen voor de gelegenheid geworden. 
Gelegenheid genoeg dus na vandaag....


maandag 13 september 2010

Back to school


De kogel is definitief door de kerk!! Ik ga terug naar het school. Een beetje een ommezwaai ......van de sociale sector naar de grafische maar wel onder het motto 'men is nooit te oud om te iets te leren'.
Maar ik heb altijd tussen die liefdes getwijfeld. Nu zou het wel leuk als ik alle twee die diploma's zou hebben. Dan heb ik altijd de daadwerkelijke stok achter de deur. 
Ik mis het creatieve wat in de sociale sector en ik hoop dit gemis wat op te vangen door met Illustrator en Indesign. Normaal gezien zou ik, nu ik toch thuis ben voor de zwangerschap, naar de dagschool gaan. 
Helaasheid, deze zwangerschap lijkt in mijlen niet op de vorige. Ik ben moe, heb last van bekkenpijn en nog zo wat leuke feitjes omtrent zwangerschap. Zeur zeur, ik weet het. 
Dus koos ik voor het minder intense avondonderwijs. Minder lang en stukken goedkoper. En hoe miserabel ik me ook mag voelen, ik kan nog altijd creatief zijn achter de computer he. 
Dus terug naar school. Daar horen wat nieuwe spulletjes bij. Vandaag heb ik mij dus uitgeleefd op een pennenzakje maken. De bedoeling was er maar eentje te maken. Maar ons probeersel bleek veel te klein te zijn voor pennen. Slecht gemeten. Maar ondertussen heb ik toch een leuk tasje voor ik-weet-nog-niet-wat-maar-ik-zal-wel-zien. Tweede keer goede keer. Iets meer stof en een langere rits maakte uiteindelijk het geschikte pennenzakje. 
De stof komt nogmaals van de Ikea (leve hun gordijnenstoffen) en het patroon komt ook weer uit het borduurboek van Oma Jenny. Het ritsen innaaien begint trouwens al vlot te gaan. 
Oefening baart dus werkelijk kunst!!
De juiste grootte toch gevonden!!
Het te kleine zakje die dienst doet als Pritt houder (voorlopig)

vrijdag 10 september 2010

September veggiemaand


Op dit blogje vond ik een leuk initiatief nl Veggiemaand.
Nu ik zwanger ben, heb ik opeens ongelooflijk veel zin in vlees. Ik weet niet of je het als 'vieze goesting' mag klasseren of dat het gewoon gemakzucht is. Maar 't is dus zo. Met Pebbles die hier vrolijk (of soms zeurend) rondloopt, ben ik soms zo moe. En dan sta ik puur gemakzuchtig in de frituur waar ze tegenwoordig wel een veggie gamma hebben maar 't is toch niet zo lekker. Behalve Mozzarrellafingers. Of dat dacht ik toch want ik werd onlangs zowaar uitgelachen door een plaatselijke frietboer omdat mozzarellafingers helemaal niet veggie zouden zijn. Ok veganistisch zijn ze niet maar vegetarisch dacht ik toch wel). Daar stond ik dan iets wat beteuterd in die zaak.
Anyway, ik vind dit initiatief dus tof omdat het me toch weer even geen alien-die-enkel-groentjes-eet meer voel. Dus vandaag op het menu: courgette met salie frittata. Het recept komt oorspronkelijk uit een kookmagazine maar ik heb het waar meer op zijn Rozemarijns gedaan (meer kaas dus & iets minder gezond)
Recept is voor 2 personen.
Nodig: 1 courgette (amaai en nog een seizoengroente ook!), wat takjes salie in reepjes gesneden, 50 gr fetakaas, 50 ml melk, geraspte kaas (ik heb emmentaler gebruikt), 4 eieren, 1 ui en een teentje look. Natuurlijk ook olijfolie,peper & zout & nootmuskaat

Eerst rasp je de courgette. Vervolgens neem je een pan met anti aanbaklaag en verhit daarin wat olijfolie. Je fruit de look en ajuin. Nadien voeg je de geraspte courgette op een hoog vuur totdat het vocht eruit is. Je kan hier al bijkruiden met peper en zout.
Vervolgens klop je de eieren met de melk. Je kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. Dit voeg je in de pan bij samen met de salie die je in reepje gesneden hebt. Zet het vuur nu wat lager.  De feta verbrokkel je en strooi je er ook bij. Ik heb dan nog emmentaler bij gestrooid want mijn halve trouwboek eet meer groenten als ze wat verstopt zitten onder een laagje kaas.  Het eiermengsel laat je vervolgens 20 min sudderen met het deksel op de pan (heel belangrijk dat deksel want als het durf te vergeten (zoals ik de eerste 10 min) is de onderkant ietswat te bruin.
Het recept heeft heel goed gesmaakt. Zelf Pebbles heeft d'r bordje goed leeg gegeten en dat is heel wat want tegenwoordig eet ze wat moeilijk. Nog leuk: ik ben een luie kok en je hoeft niet zo veel moeite te doen bij dit recept :). Easy peasy!!

woensdag 8 september 2010

Cadeautjes voor de jarigen

Collega H verjaart bijna!!
En ze geeft een feestje! Ik had mij al suf gepiekerd (zoals ik bij elke verjaardag eigenlijk doe) "wat moet ik kopen?".
Op de uitnodiging stond als een cadeaubon voor saunabezoek of centjes. Heel leuk vond ik, geld vragen. Ik durf dat nooit maar vind het stiekem toch wel een goed idee. Anders koop je toch maar rommel die de mensen hopeloos vanachter in hun kast gooien wegens een acuut 'Wat moet ik daarmee nu aanvangen?" gevoel. Tips voor verjaardagen zouden een must moeten zijn.  Als ik toch geld moet uitgeven, doe ik het liever met iets wat hen plezier doet dan de zoveelste badzoutsamenstelling of sokkencompilatie.
Maar je kan toch moeilijk zo maar een saai envelopje afgeven met wat centen in. Je kan de boel wat opleuken met hun naam er in nette letters opzetten maar het blijft toch wel iets te gemakkelijk en weinig creatief. Dus dacht ik, we maken een tasje waar we het verschuldigde bedrag netjes in doneren. Niks dan voordelen want
a) 't Is voor een vrouw en volgens oeroude cliche's shoppen vrouwen nogal graag. Met de centjes koopt ze dus maar wat ze nodig heeft. Het plezier van kopen (klinkt zo slecht kapitalistisch, amaai) aangevuld met de aankoop zelf. Dubbele winst!!!
B) Ik heb mijn eer gered als creatieve ziel. Het zat in een leuk zakje. Niemand kan daar iets op zeggen...

De stof had ik nog liggen van oude gordijnstof van Ikea en de voering is eigenlijk quiltstof maar niemand die daar op let.  Mijn stoffenkast begint eindelijk op te leveren. Ik kan er al eens in gaan snuffelen en toch echt wel iets leuks vinden ipv altijd naar de stoffenwinkel te hollen (wat ik toch altijd maar uitstel).
Het patroon van het zakje vond ik in een frans boek voor quilten. Vermits mijn Frans niet echt je-van-het-is en men sprak van voering heb ik toch enkele hulplijnen ingeroepen.  Oma Mere werd ter orde geroepen. Uiteindelijk was het niet zo veel werk,  op een uurtje of 2 was het gefikst. En dan had ik mezelf het nog knap lastig gemaakt door een rits te kopen van 16 cm ipv de gevraagde 14. Het rekenwerk heb ik deskundig aan oma Mere gelaten. Maar buiten dat feitje zat het dus snel in. De rits in stikken begint al vlot te gaan. De stof was niet zo moeilijk te hanteren. Easy peasy dus.
Omdat er toch nog stof over is, hebben we ook maar een brillenzakje gemaakt. Kwestie van lekker assortie te zijn...

Assortie-zakjes

Brillenzakje

zondag 5 september 2010

Ingewikkeld

Ik ben een wikkeltop-fan.
Maar ik vind nooit de wikkeltop die mij bevalt in de winkel. Noch in patroonbladeren. Ik moet dus wel een moeilijk mens zijn.
Maar nu vond ik onlangs in de Sandra (niet echt een hip magazine omtrent breien/naaien enzo) toch een patroon die met enige aanpassing er wel kon voor doorgaan.
Ik ging achter zwarte tricot omdat zwart op veel gaat en tricot eigenlijk ook. Het maken was niet zo moeilijk, ik heb er amper een uur of 4 aan gewerkt en het resultaat mag er zijn: Ik vind het ding geweldig!!
Als ik wat koud heb 's avonds wikkel ik het gewoon over mijn tanktopje. Probleem opgelost.
De enige bemerking die ik heb is dat het decolleté wel moeilijk is. Aan de linkerkant staat het wat puntig, in een gekke hoek die ik er niet uit krijg.
Maar omdat het zwart is, valt dat nog niet teveel op.
Ik ga wel eens een goed patroon moeten zoeken want ik wil het ding in nog veel kleurtjes. Ook leuk je kan EINDELIJK zien dat ik toch bijna 5 maand zwanger ben. Je kan dat opmerken aan de dikke buik oftwel de onderkin die evenredig met de buik schijnt te groeien (jammer genoeg).

zaterdag 4 september 2010

Hayley is er!!


Eigenlijk is Hayley er al een dikke week maar ik post wat traag de laatste tijd.
Verleden week donderdag is zuslief dus bevallen een babymeisje, kleine Hayley.
De bevalling was lang en best hard dus dat verdient een kleedje.
Nee niet alleen daarvoor hoor maar goed.
Het patroontje vond ik in de knippie van augustus dit jaar maar ik heb er de mouwen uit gelaten. Nadien is het eigenijk poepsimpel.
In plaats van de velcro die ze in Knippie aanraden heb ik drukknopjes gebruikt want die vind ik net iets baby-vriendelijker.
Bij ons Pebbles was het toch zo dat ze al vroeg doorhad hoe ze velcro moest open krijgen. Drukknopjes dus, veel gemakkelijker te plaatsen en ze krijgen het minder vlug open.
Op een uurtje of 5 had ik het jurkje gemaakt. Dat was het voordeel van de urenlang weeën van zuslief, uiteindelijk raakte het jurkje toch op tijd af!!
Toch een voordeel he. Hayley wist dat, geen jurkje, geen geboorte.
Et voila, u vraagt, wij draaien.