dinsdag 23 november 2010

Pebbles goes dutch

In de reeks 'going international' had ik verleden week een Hollands jurkje gemaakt. Het patroontje kwam uit de Knippie van september dit jaar. De kleinste maat daar was wel 98 en vermits ons Pebbles nog maar een 86 heeft, hebben we enige aanpassingswerken mogen klaren.
Maar bon , ik vind het vrij goed gelukt.
 De stof is een een Delfts blauw katoentje. Voor de biais hebben we toch maar gekozen voor contrasterend rood want anders zag ze er echt uit als een Hollands stukje theeservies. Ik blijf het een supercombinatie vinden: delfts blauw met felrood. Ik word er persoonlijk heel vrolijk van. De bretellekes staan vast met knoppen zodat we het kleedje later nog vergroten.
Tot mijn verbazing verliep het zakjes maken vrij vlot. Ik vind ze heel mooi en handig ook. Want bij snotneuzengevaar prop je er gewoon een zakdoekje in. Pebbles heeft het concept zakjes ook al goed door, wat ik allemaal niet in die zakken vind...
Et voila de achterkant.
Moeilijk was het ook niet want in 4 uur tijd was het al klaar. Lekker gemakkelijk alsjemenou...

maandag 22 november 2010

X mas Spirit

Normaal ben ik een beetje een kerstfreak. Zo eentje die zich moet inhouden om begin november haar boom zou zetten. Zo eentje die helemaal niet klaagt als de lokale Droomland vol kerstballen en lichtjes hangt.
De reden is simpel, ik heb een hekel aan de winter en Kerstmis is toch wel zo een beetje letterlijk en figuuurlijk een lichtpunt he.
Maar dit jaar geraak ik veel minder in de Kerstspirit. Ik weet het, ik heb nog tijd. Maar toch...
Ik heb niet zo veel plaats meer in huis sinds ons Pebbles hier rond huppelt. Allé, moest het nog bij het huppelen blijven ... ik zou het nog zien zitten. Maar verleden jaar was ze er al ei zo na in geslaagd om in Paradisio een kerstboom naar beneden te trekken. Dit jaar is nog mobieler. Ik vrees dus een beetje voor onze arme boom die al menig hond/kat/ratje/lomp vrouwmens heeft getrotseerd.
Ik denk niet dat onze boom ook nog baby proof is.

Maar goed om toch al een boompje op te zetten, heb ik in Libelle Kerst Speciaal een ideetje opgedaan om je kerstkaartjes op te hangen.

Het enige wat je nodig hebt is een stuk rode vilt (50 op 50 cm), dubbelzijdige tape en witte acryl verf. Je knipt er een kerstboom-figuur uit. Nadien schilder je witte stippen op.
Bij mij ging het niet zo vlot om zelf met acryl de stippen er op te schilderen. Het vilt pluisde zodat de rand van de stippen nogal amateuristisch leek. Ik heb er dan met een zwarte alcoholstift een rondje rond gezet.
Nadien hang je alles met de dubbelzijdige tape aan je muur.
Ik betwijfel het of er wel veel kaartjes op kunnen dus ga ik een prikbord zoeken en er achter plaatsen om toch iets steviger te zijn. Met nog een leuke achtergrond gaat dat nog mooi zijn.
Alle toch al een beetje kerstsfeer in huis...

dinsdag 16 november 2010

Al waaien de wimpels

Zo een simpel kluske, zo een gepruts van mijnertwege.
Maar bon, ze is af. De geboorteslinger!!
Ik vind hem super want hij is helemaal gemaakt in mijn favo stofkes van het moment: Hollandse Glorie.
Maw: Delfts blauw, polkadotjes, sterrekes, alle kitch avant la lettre dus.
De vlagjes zelf waren natuurlijk heel gemakkelijk.Het grootste gepruts zat in het appliceren. Het is niet de eerste keer dat ik appliceer, het resultaat vind u hier. Maar toen was ik niet zo content van het lettertype en de grootte van de letters. Die is bij deze aangepast en goedgekeurd.
Maar toen zal ik nog even moeten oefenen. Enfin ja, uiteindelijk is het gelukt. Gewoon nog niet zo perfect als ik gehoopt had. Maar van ver zie je het niet. Binnenkort gewoon eens oefenen met gemakkelijker vormen, diertjes appliceren of zo....
Heel mijn appliceerwerk kan ik natuurlijk niet laten zien want De Naam staat er op. En die is natuurlijk nog topsecret. Maar ik zal lief zijn en een tip van de sluier oplichten, deze letter komt er dus in voor :)
Laat het gokwerk beginnen....

maandag 15 november 2010

H&M copycat

Dit topje had ik geleend van zus omdat het tijdens de zwangerschap nogal ruim zat. En idd het zat erg comfortalel. Het zat niet alleen comfortabel, het lag ook nogal comfortabel. Mijn kat was dol op het stofje, bleef maar op mijn schoot liggen. Geen probleem zou je zeggen behalve dat ze graag klauwt.
En de stof bleek niet bepaald kattenagelproof te zijn.
Gevolg; allemaal kleine gaatjes in de stof. Heel plezant om dat dan terug te geven natuurlijk. Ik vroeg wat hulp bij de herstellingswerken bij omajenny. Ze stelde 'kneepkes' voor. Gewoon de stof wat inleggen zodat je plooitjes krijgt. Dat deden we dan ook.
Bovenstaande is het resultaat.
Omdat ik mij zo wat schuldig voelde (en omdat het toch bijna kerstmis is) heb ik het patroontje over getekend en gemaakt in een ander tricotstofje die ik nog liggen had van het stoffenspektakel. Ik liet zus de kleuren kiezen en ze koos voor een soortgelijk paars stofje.
Zoals je kan zien, praktisch hetzelfde he.
Ze was vooral weg van de boord onderaan dus die heb ik netjes zo gel
aten. Het topje zat ook in een uur of 2 in elkaar en het moeilijkste was dan nog de bandjes. Biais in een rondje stikken, ik zal er nog wat op moeten oefenen.
Ik vind wel dat mijn stikwerk een minder t-is-precies-of-ze-dronken-was gehalte heeft dan vroeger. Rechte lijnen, het gevolgd van veel arbeid. Oefening baart dus werkelijk kunst.
Had ik de tricot niet even moeten strijken, denkt u? Waarschijnlijk wel, maar ik ga mijn pregnancy kaart trekken: ik heb geen zin om mijn strijkplank/ijzer boven te halen.
Dat doe ik wel met kerst als ik het topje afgeef.