zondag 11 april 2010

Vanavond op het menu: escargots


Argh, plant ik een paar weken geleden allemaal groentjes en kruiden, eten die verdomde slakken de helft al niet op zeker.
Het begon met de broccoli. Maar ondertussen zijn de dragon, bieslook en peterselie ook al gesneuveld. En de planten die de slakken zouden mogen eten (wegens overvloedige groei zoals daslook en munt) die lusten ze natuurlijk niet.
Ik wou geen milieubelastende insecticide gebruiken wegens ons groen imago dat we toch proberen na te streven. Verleden jaar had ik geprobeerd met de bier methode maar ik vond het wel wat goor om nadien de verdronken slakken met verschraald bier te vinden.
Van een vriend kreeg ik de tip om slakkenlijm te gebruiken. Klinkt ook vies, maar het schijnt mee te vallen. Je giet een kringetje rond de plant en de geur zo de slakken al afschrikken. De lefgozertjes die er toch durven over te gaan zouden er wel in vast plakken. Maar ja. Het is niet giftig en dus ecologisch. We zullen zien!!

De door slakken geteisterde dragon

vrijdag 9 april 2010

Zonneke in huis

Omdat het zo'n mooi weer is, zijn we ondanks ze wat ziek is toch een wandeling door het park gaan maken.
De speeltuin zat vol grotere kindjes dus heeft ons Pebbles voor de eerste keer met de voetjes in 't zand gezeten.

Waar zijn mijn voeten nou naar toe?

donderdag 8 april 2010

Verleidelijk vegi


Omdat Pebbles vanaf 8 maand eigenlijk soya bonen mag eten (en ze eigenlijk al 10 mnd is) heeft ze vandaag voor de eerste echt vegi gegeten
Omdat ik zelf vegi ben, had ik altijd gedacht mijn kind zo op te voeden. Als in 'de appel valt niet ver van de boom'. Ik kreeg al veel negatieve commentaar toen ik tien jaar geleden zelf vegi werd. Ondertussen is die commentaar wat geluwd maar toch vinden de meeste mensen het toch niet echt gezond. Ok ik ben mager en zie wat bleek. Maar dat was eigenlijk al zo toen ik nog tot het carnivoren clubje behoorde.
Uiteindelijk vind ik dat ik niet meer ziek ben dan een ander. En is vegi zijn een groot voordeel voor mij want ik heb last van het fastfood-gen ... Anders zou ik waarschijnlijk niets van groenten en fruit eten.
De meeste weerstand kreeg ik echter toen ik zwanger werd. Mensen vonden dat ik principes opdrong aan mijn toekomstig kind, waren bang voor vitaminen tekorten enzovoort.
Als zwangere heb ik weer effe geproefd van vlees en ik moet zeggen 'ik vind het echt niet lekker'. Echt niet, ik vind het geen meerwaarde. Voor de zekerheid ben ik dan toch maar eens bij de gynaecologe gepasseerd. Zij vond het geen probleem om zwanger en vegi te zijn.
En met het excuus 'als je zwanger bent, eet je wat je wil' bleef ik vegi. En eigenlijk kent Pebbles dan toch een beetje vegi van in de buik.
Toen ze geboren was, twijfelde ik toch een beetje. Ik heb mij geinformeerd bij Eva, dokters en vroedvrouwen. Eigenlijk zag niemand iets slecht in vegi baby's maar uit sociale druk ben ik haar toch maar vlees beginnen geven.
Ik weet het, uiteindelijk beslis ik toch wat ik aan mijn kind geef. Maar ik had zo geen zin in later 'zie je wel' dus at ze vlees. Nu kook ik absoluut niet graag vlees. Ik heb geen idee wat bij wat gaat. Ik proef er niet van en heb dus totaal geen idee hoe het smaakt.
Maar nu mag ze dus soya eten he. Ideaal want vandaag heeft ze soyabonen met erwtjes en patatjes gegeten. En gesmaakt dat dat heeft!!
De appel valt dan toch niet zo ver van de boom.

Voor de rest heeft ze van de Oma het allerschattigste vestje met bijhorend mutsje gekregen. Helemaal zelf gebreien.
Lekker flower power!!




maandag 5 april 2010

Paaskonijn


Van mijn nicht had ik al de tip gekregen om naar de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond te gaan. Nu heb ik dat nooit gedaan om de simpele reden dat ik altijd vergat wanneer er nu een beurs was of dat ik al iets te doen had of zo.

Enfin, op een saaie zaterdag namiddag zijn we toch eens gaan kijken. Amaai, ik vond het wel de moeite waard. Er was zowel kledij als speelgoed en mijn blauw zakje van de Ikea zat al snel vol.
Ik heb er bvb de Activity Center van Fisher Price (jaren 80's style). Ik zocht er al een hele tijd naar gewoon uit pure nostalgie, ik heb er zelf menig uur aan versleten.
Ik vond het dan ook grappig dat er tegenwoordig Twitter functie's aan worden gekoppeld. Maar Pebbles vind de Activity Center ook leuk zonder Twitter functie. De hond vind het gepiep ook wel interessant. Kind blij, hond blij, Mama blij.
Verder bedraagt de buit nog:
* een muziekdoosje om in slaap te vallen (zocht ik ook al effe naar)
* Floaties voor in het zwembad (want zo'n kind weegt toch, zelf in het zwembad)
* een kralenframe
En dat allemaal voor de mini prijs van 25 euro
We hadden dan wel gezegd dat we voorlopig nog niet mee doen met allerlei 'consumeren-verplichte feestdagen' zoals Pasen en Sinterklaas. Voorlopig hebben we onze idealen toch effe bijgeschroefd.
Ik troost mij met het feit dat het tweedehands is. Dat maakt het iets minder erg.
Ons kind is trouwens doodmoe van de feestdagen. Nog geen half uur nadat ze al haar speelgoed had gekregen, lag ze al slaap.