zondag 21 februari 2010

Tasjes!

Ik wou al een tijd zo'n bananentasje.
Maar ik vond hem nergens. Of toch niet in een stof die mij aanstond.
Dus heb ik op internet een patroon besteld voor een tas. De stof heb ik van een vriend gekregen, het waren zijn oude gordijnen. Nou ja, oud.
Hij was ze rap beu gezien en ze komen van Ikea.
Omdat het best zware stof is, was ie ideaal voor een tas. Zo blijft er toch een beetje vorm in.
Ik heb hem al een tijdje geleden gemaakt en ik ben er nog steeds dol op.
Meestal irriteren tassen met kleine riemen mij maar deze blijft goed aan de schouder hangen. En omdat hij niet al te groot is, voel je hem amper onder je arm.
En kan ik er niet teveel in meezeulen want met grote tassen krijg ik nogal een landloper-impuls. Dan prop ik er zo veel mogelijk in want je weet maar nooit.
Dat kan nu dus niet.
In het patroon waren wel zakken aan de binnenkant voorzien. Die heb ik weg gelaten want, eerlijk, ik was een beetje lui. En ik had al enkele uren achter het stikmachine moeten zitten (zo Easy als op het pakje stond, zo easy vond ik het toch niet hoor).
Daar heb ik nu een beetje spijt van. Want zoals je misschien wel weet, zitten er in een vrouwentas ook wel dingen die je eigenlijk liever verborgen houdt vb maandverband.
Heel erg genant als het toch opeens je tas uitrolt.
Maar goed, die prop ik nu dus ergens van onder in de tas. Zo valt het minder op.

vrijdag 19 februari 2010

Winterfoor


Mijn meisje haar eerste kermis!!
Alhoewel ik denk dat de mama er meer plezier aan had dan het kindje.
Ah ja, ze moest er toch mee lachen.

vakantiemaaksels

Vermits ik deze week conge had (om te bekomen van -jawel- carnaval) had ik aan het eind van de week nog eens tijd om een jurkje voor mezelf te maken.
Op de markt had ik verleden week een leuk jersey stofje gekozen met een vrolijke print. Ik hou wel van Jersey, het is elastisch en daardoor behoorlijk comfortabel.
Sinds mijn zwangerschap ben ik een beetje jersey verslaafd. Veel van mijn zwangersschapskledij was nl in jersey omdat ik totaal, maar echt totaal geen buikje had (zelf amper op het einde). Het weinige buikje dat ik had heb ik behoorlijk geaccentueerd door jersey!
Anders had niemand door dat ik behoorlijk zwanger was.Maar goed, zelf nu in mijn niet-zwanger-zijnde periode hou ik nog van jersey.Uit de Burda haalde ik een patroon voor een wikkeljurk. Ik hou ook van wikkeljurken sinds mijn zwangerschap :). T past eigenlijk altijd.
De mouwen waren op het patroon nogal lang en die heb ik dus ingekort. En ik heb er ook een paarse boord ook in jersey aan gehangen omdat ik anders wat schrik had voor de bomma-shorten look. En ik heb hem ook korter gemaakt om die zelfde look toch te vermijden.
Voorlopig is het nogal koud maar ik heb goede hoop op een warme zomer :)

donderdag 18 februari 2010

Oilstjeneirs zemmen


Als Aalstenaar moet je een pak hebben voor carnaval. Aka Vastelauvend in't Oilsjteirs.
Zelf al ben je amper 9 maand.
Zelf al kan je noch deftig rondstappen noch iets uitleggen.
Zelf al vriest het stenen uit de grond.
Wat het de 14e februari uiteraard deed (een valentijnscarnaval hoe mooi)
Dus spijtig genoeg moest het pakje binnenskamers gedragen worden.

De inspiratie haalde ik uit.

Baby costumes, 24 Easy and Adorable Outfits to Make for Infants and Toddlers van Bettine Roynon


Ik koos voor het uilenpakje want
  1. Warm: toch een belangrijke voorwaarde voor een baby
  2. Makkelijk aan te trekken: ook een leuke optie
  3. Ik vond het onnoemelijk schattig (niet echt van belang voor haar maar wel leuk voor de mama natuurlijk)
Het maken was poepsimpel. Patroon vergroten. Uitknippen in nepbont. Voering erin naaien. Lintjes eraan naaien. Snaveltje eraan naaien evenals de pluimpjes (wel best veel handwerk).
Het moeilijkste waren de beenverwarmers. Daar zit namelijk een elastiek in en die sprong natuurlijk steeds terug als ik hem op de stof wou stikken.Helaas stak Koning Winter een stokje voor mijn kind haar eerste echte carnavalsstoet. Sneeuw, wind, heel koud... ik ben dan toch maar voor de 'verantwoorde ouder' look gegaan. Hopelijk kan ze volgend jaar al meer tegen een stootje. Of is de winter minder hard dan dit jaar.

Dankzij de carnavalssfeer die er hier in deze contreiden wel hangt ben ik bij Van Leuven in Wetteren geraakt. Mijn walhalla!!! Van Leuven staat hier ook zaterdags op de markt met toch behoorlijk wat stoffen. Maar ik was nu toch wel zoooo benieuwd naar de winkel. Waar het tot de nok toe gevuld zou zijn met stoffen. Zei men.
Wel, men heeft niet gelogen.
Ik had al bijna de fout om met kind en buggy door de gangen bij Van Leuven te gaan snuisteren. Op het laatste moment heb ik toch voor de draagdoek gekozen. Wat een geluk.
De gangen zijn amper een halve meter breed. Wel 1000 verschillende soorten stof.
Na een hele zoektocht ben ik toch met 5 fijne stofjes buiten gewandeld. De vrolijke kleurtjes zijn voor Pebbles en alle 3 in katoen. De 2 donkere rechtse zijn voor mij, de print is in katoen en de zwarte is jersey.